Kyllingleverepaté med aprikos – @juliesmatblogg

Med kylling fra Hovelsrudgård

juliesmatblogg_desember

En oppskrift til juleselskap og lange desemberfrokoster.
Julie har tatt turen til Hovelsrud gård og latt seg inspirere av de flotte råvarene.

Denne kan du lage i de søte og morsomme minigrytene fra Staub, som er perfekt både til oppbevaring og servering.

KYLLINGLEVERPATÉ MED APRIKOS

  • 1 håndfull tørket aprikos
  • 200 g renskåret kyllinglever
  • 1 stor sjalottløk (ca 75 g)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss smør
  • 2 dl melk
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 2 hele egg + 2 eggeplommer
  • 15 g fint salt
  • 2 cl portvin

 

FREMGANGSMÅTE

Forvarm ovnen til 140 grader.

Legg et par tørkede aprikoser i bløt i lunket vann.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek dette i smør over medium varme til det er mykt og blankt.

Ha kyllingleveren over i en sil og la det renne av seg litt. Skjær av fett og sener.

Ha renskåret kyllinglever i en foodprocessor. Kjør i ett minutt, før du tilsetter melk, fløte, egg, eggeplommer, salt, portvin og den stekte løken.

Kjør foodprocessoren til alt er godt blandet. Sil blandingen gjennom en grovmasket sil.

Hell over i en ovnsform med lokk, eller flere små porsjonsformer.

Hakk aprikosen i mindre biter og fordel i formen(e) om ønskelig. Aprikosen kan utelates eller byttes ut med tørket fiken.

Sett formen(e) på et stekebrett og putt det inn i ovnen. Hell på kokende vann slik at det dekker minst en tredel oppover formen(e).

Stek i 30 – 35 minutter. For å dobbeltsjekke at patéen er helt ferdig kan du bruke et steketermometer, kjernetemperaturen skal være 65 grader.

Avkjøl i romtemperatur. Oppbevares i kjøleskap.

 

Relaterte artikler