Kyllingleverepaté med aprikos – @juliesmatblogg
Med kylling fra Hovelsrudgård
En oppskrift til juleselskap og lange desemberfrokoster.
Julie har tatt turen til Hovelsrud gård og latt seg inspirere av de flotte råvarene.
Denne kan du lage i de søte og morsomme minigrytene fra Staub, som er perfekt både til oppbevaring og servering.
KYLLINGLEVERPATÉ MED APRIKOS
- 1 håndfull tørket aprikos
- 200 g renskåret kyllinglever
- 1 stor sjalottløk (ca 75 g)
- 1 hvitløksfedd
- 1 ss smør
- 2 dl melk
- 1 ½ dl kremfløte
- 2 hele egg + 2 eggeplommer
- 15 g fint salt
- 2 cl portvin
FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 140 grader.
Legg et par tørkede aprikoser i bløt i lunket vann.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek dette i smør over medium varme til det er mykt og blankt.
Ha kyllingleveren over i en sil og la det renne av seg litt. Skjær av fett og sener.
Ha renskåret kyllinglever i en foodprocessor. Kjør i ett minutt, før du tilsetter melk, fløte, egg, eggeplommer, salt, portvin og den stekte løken.
Kjør foodprocessoren til alt er godt blandet. Sil blandingen gjennom en grovmasket sil.
Hell over i en ovnsform med lokk, eller flere små porsjonsformer.
Hakk aprikosen i mindre biter og fordel i formen(e) om ønskelig. Aprikosen kan utelates eller byttes ut med tørket fiken.
Sett formen(e) på et stekebrett og putt det inn i ovnen. Hell på kokende vann slik at det dekker minst en tredel oppover formen(e).
Stek i 30 – 35 minutter. For å dobbeltsjekke at patéen er helt ferdig kan du bruke et steketermometer, kjernetemperaturen skal være 65 grader.
Avkjøl i romtemperatur. Oppbevares i kjøleskap.